Драматичен театър "Гео Милев" гр. Стара Загора

...

 

Антигона и Хемон дебютират в Стара Загора 478/10.03.10.

Най-младите попълнения на ДТ "Гео Милев" влизат убедително в античната трагедия на Софокъл
Двама млади актьори дебютират на старозагорска сцена в "Антигона" от Софокъл, чиято премиера е утре на сцената на ДТ "Гео Милев". Най-новият спектакъл от учебната програма на театъра ще е и професионален прощъпалник за Ивелина Колева и Пламен Танев.
Колева, на която е поверена ролята на Антигона, е родом от София. Завършила е актьорство за куклен театър в НАТФИЗ през 2008 г. в класа на Жени Пашова. В ролята на влюбения в нея Хемон, син на тирана Креон, пък старозагорската публика ще види Пламен Танев. Варненецът е завършил миналата година при проф. Пламен Марков. Пред "Новината" и двамата споделиха, че се чувстват добре на местна сцена и си харесват първите роли.
В останалите образи ще се превъплътят гостуващият актьор Станислав Станев (Креон), Светла Тодорова (Исмена), Стефан Борисов (Едип) и гостуващият Борис Тасков (Тиванският мъдрец).
Сценичният вариант на трагедията е на Мария Донева, сценографията е дело на Теодора Лазарова, а режисурата е на Ивелин Керанов.
Премиерата ще е в четвъртък от 19 часа на камерна сцена.
Освен най-новата пиеса, и целият месец март е посветен на любимата публика, съобщават от екипа. Всеки зрител, посетил поне един спектакъл от игралния афиш през месеца, ще получи възможност да закупи място на преференциална цена в салона сред приятелите, с които драмата ще сподели 27 март – Международния ден на театъра. Той ще бъде отбелязан с комедията на Антон Страшимиров „Свекърва”.
В афиша на театъра до края на март са включени и "Марихуаната на мама е най-добра" по Дарио Фо и "Ветрената мелница" на режисьора Стефан Делев.
Красимира Лекова
Повече за новите лица в театъра - в следващ брой

"));